Film Yapımı ve Yayıncılık Bölümü

Öğrenim Dili: İngilizce
Öğrenim Süresi: 4 yıl örgün eğitim
Bölüm Başkanı: Doç. Dr. İzlem Kanlı

Film Yapımı ve Yayıncılığı (Filmmaking and Broadcasting) programından mezun olacak öğrenciler prodüksiyon şirketleri, reklam ajansları gibi kitle iletişim sektöründe bulunan pek çok kurum ve şirkette rahatlıkla yer bulabilmeleri hedeflendiğinden ve sektörel taleplerinden göz önünde tutulduğu geniş donanımla yetişmeleri hedeflenmektedir.

Televizyon ve sinema her geçen gün gelişen ve büyüyen bir sektördür. Bu bağlamda da eğitimli ve nitelikli eleman ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Filmmaking and Broadcasting Bölümü, sektörün ihtiyacını karşılayacak tasarım yeteneği gelişmiş, yetenekli ve bilgili kişiler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bölüm mezunları, film ve prodüksiyon şirketlerinde, özel efekt ve animasyon şirketleri ve reklam ajansları, yapım şirketlerinde bulunan pek çok kurum ve şirkette metin yazarı, senaryo yazarı, yapımcı, yönetmen, görüntü yönetmeni, sanat yönetmeni, reji koordinasyoncusu, kurgucu, sunucu, yapım sonrası idareci ya da teknik eleman (kameraman, resim seçici, kurgu operatörü vb.) olarak geniş bir alanda iş imkanına sahip olmaktadırlar.

Bölümde öğrencilerin en gelişmiş olanaklarla eğitim görebilecekleri derslikler yanında, derste öğrendiklerini uygulama olanağı bulacakları laboratuarlar ve stüdyolar yer almaktadır. Bölüm öğrencileri Yakın Doğu Üniversitesi Gazetesi, Yakın Doğu FM veYakın Doğu TV’de görev alarak mesleki alanda uygulama yapma şansına sahiptir. Bölümün içinde yer aldığı İletişim Kompleksi’nde, birbiriyle data bağlantılı 4 adet 80 ve 4 adet 50 kişilik derslik, 1 adet 40 kişilik bilgisayar laboratuarı, 30 bilgisayarlı grafik laboratuarı, 20 kişi kapasiteli bilgisayar tabanlı haber ajansı, 1 fotoğraf laboratuarı, 1 karanlık oda, 1 sanat atölyesi, 200 kişi kapasiteli ve çok amaçlı planlanmış merkezi rejiye bağlı televizyon stüdyosu ve amfinin yanı sıra, televizyon yayını için yapım ve yönetim olanaklarına sahip 2 adet reji ve profesyonel aydınlatma sistemine sahip yayın stüdyosu ve haber merkezi bulunmaktadır.

Programdan mezun olanlar Film Yapımcısı ve Yayıncısı ünvanını alacaktır.

Film Yapımı ve Yayıncılığı programından mezun olacak öğrenciler prodüksiyon şirketleri, reklam ajansları gibi kitle iletişim sektöründe bulunan pek çok kurum ve şirkette rahatlıkla yer bulabilmeleri hedeflendiğinden ve sektörel taleplerinden göz önünde tutulduğu geniş donanımla yetişmeleri hedeflenmektedir. Televizyon ve sinema her geçen gün gelişen ve büyüyen bir sektördür. Bu bağlamda da eğitimli ve nitelikli eleman ihtiyacı her geçen gün artmaktadır.

Film Yapımı ve Yayıncılığı Bölümü, sektörün ihtiyacını karşılayacak tasarım yeteneği gelişmiş, yetenekli ve bilgili kişiler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bölüm mezunları, film ve prodüksiyon şirketlerinde, özel efekt ve animasyon şirketleri ve reklam ajansları, yapım şirketlerinde bulunan pek çok kurum ve şirkette metin yazarı, senaryo yazarı, yapımcı, yönetmen, görüntü yönetmeni, sanat yönetmeni, reji koordinasyoncusu, kurgucu, sunucu, yapım sonrası idareci ya da teknik eleman (kameraman, resim seçici, kurgu operatörü vb.) olarak geniş bir alanda iş imkanına sahip olmaktadırlar.

Film Fragmanları
Dr. Dilara Offical Trailer