“Söz’ün Son Kadını: Bedia Hanım” Belgeseli İzmir’de Gösterildi

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından çekilen Kıbrıs’ın ilk Türk kadın gazetecisi Bedia Okan Göreli’nin hayatının ele alındığı “Söz’ün Son Kadını: Bedia Hanım” belgeseli İzmir’de gösterildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo, TV ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fevzi Kasap tarafından hazırlanan belgesel gösterimi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve EKOKAM işbirliğinde düzenlenen etkinlikte gösterildi.

Doç. Dr. Kasap: “İffet Hanım Perde Gerisinde Çok Önemli Bir Kadındı…”
Radyo, TV ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fevzi Kasap belgesel gösterimi sonrasında düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, Söz Gazetesi’ni götüren Vedia, Bedia, Beria Okan kardeşlerin hayatından bahsetti. Doç. Dr. Kasap, kardeşlerin iyi bir eğitim aldığını da ifade ederek, bu noktada anneleri İffet Hanım’ın önemli bir görev üstlendiğini belirtti. Doç. Dr. Kasap, “İffet Hanım bu süreçte, ileriyi gören ve çağdaş kadınlar yetiştiren bir yapıya sahipti. Perde gerisinde çok önemli bir kadındı. Modern, eğitiminin önemine inanan, kızlarını gazeteci olma yönünde güçlendiren bir kadındı” diye konuştu.

Kıbrıs’ın Çağdaş Yaşamdaki Yeri Konuşuldu…
Etkinliğe katılan KKTC İzmir Konsolosu İpal Emin ise konuşmasında, Kıbrıs’taki kadın örgütleri hakkında bilgi verirken, Kıbrıs’ın çağdaş yaşamdaki yeri hakkında dinleyicileri bilgilendirdi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’de, bünyelerinde bulunan öncü kadınlardan bahsettiği konuşmasında, savaş muhabiri, görsel ve yazın hayatında öncü olan kadınlar hakkında bir de görsel sunum hazırladı.