YDÜ İletişim Fakültesi Tamer Ekendal’ı Ağırladı

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen Görsel İletişim Atölye Söyleşileri’nin konuğu İllüstrasyon Sanatçısı Tamer Ekendal oldu.

Ekendal söyleşi kapsamında, bilimsel illüstrasyonun tarihsel gelişimi, Anatomik İllüstrasyon, Medikal İllüstrasyon, Mekanik İllüstrasyon, Mimari İllüstrasyon, Astronomik İllüstrasyon, Arkeolojik ve Jeolojik İllüstrasyon kavramlarını ve bu alanda yapılmış olan tasarım çalışmalarını paylaştı. Uygulama teknikleri ve malzeme tercihleri kapsamında  Suluboya, Guaj Boya, Suluboya ve Mürekkep, Mürekkep İle Noktalı İllüstrasyon, Mürekkep İle Çizgili İllüstrasyon, Mürekkep İle Noktalı ve Çizgili İllüstrasyon, Dijital İllüstrasyon ve 3D İllüstrasyon üzerine örnekleri katılımcılar ile paylaştı.

Söyleşi kapsamında Ekendal’ın Zoolojik İllüstrasyon alanından yapmış olduğu illüstrasyon çalışmaları ve  Kıbrıs’a özgü endemik bitkiler ile gerçekleştirdiği Botanik İllüstrasyon çalışmalarında dikkat edilmesi gereken unsurlar öğrenciler ve katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ayhan Dolunay konuşmasında, Ekendal’ın bitkiler ve doğal ortama, bu kapsamda gerçekleştirdiği sanatsal çalışmalarına değindiği sunumuna istinaden, Yakın Doğu Üniversitesi olarak doğaya, canlılara ve sanata verdikleri büyük öneme işaret etti ve Müzeler Daire Başkanlığı’na bağlı faaliyet sürdüren Doğa Tarihi ve Herbaryum Müzesi’nde, Kıbrıs’ın 250 milyon yıllık jeolojik materyallerinden, 20 bin bitki ve canlı türününe uzanan geniş bir envanterin izleyicilerle buluştuğunu ifade etti.

Doç. Dr. Dolunay ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Güngör, Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Amerikan Köşesi (NEU Grand Library American Corner)’nde gerçekleştirilen etkinlik sonunda, Tamer Ekendal’ı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, katkıları için teşekkür plaketi takdim etti.