YDÜ İletişim Fakültesi, Prof. Dr. Hatice Öz Pektaş’ı Ağırladı

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ve Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Önlisans programı işbirliğiyle düzenlenen Görsel İletişim Atölye Söyleşileri’ne İstinye Üniversitesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Öz Pektaş konuk oldu. Söyleşi hibrit şekilde YDÜ Büyük Kütüphane bünyesinde yer alan Amerikan Köşesi’nde gerçekleşti.

Söyleşiye Yakın Doğu Üniversitesi’nden İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ayhan Dolunay, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Güngör, Görsel İletişim Koordinatörü Dr. Bahar Öztürk Güngör, Dr. Fuat Boğaç Evren ve öğrenciler katıldı. İstinye Üniversitesi’nden ise İletişim Fakültesi Dekan Vekili & Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yalçın Kırdar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasip Pektaş söyleşiye katıldı.

Prof. Dr. Hatice Öz Pektaş, deneysel tipografide kullanılan uygulama ve yöntemlerin görsel iletişim tasarımına sağladığı katkılardan örnekler ile bahsederek, deneysel tipografinin önemine vurgu yaptı. Söyleşinin sonunda Prof. Dr. Hasip Pektaş ve Prof. Dr. Hatice Öz Pektaş bu tür etkinliklerin devamını dileyerek, katılım gösteren öğretim elemanlarına, öğrencilere ve Yakın Doğu Üniversitesi’ne teşekkürlerini sundu.

Doç. Dr. Ayhan Dolunay, söyleşi kapsamında Prof. Dr. Hatice Öz Pektaş’ı  ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, etkinliğin gerçekleşmesinde emek veren tüm paydaşlara teşekkür etti.