YDÜ İletişim Fakültesi öğrencileri Surlariçi Şehir Müzesi ve Günsel Sanat Müzesini ziyaret etti

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Surlariçi Şehir Müzesi ve GÜNSEL Sanat Müzesini ziyaret etti. Yrd. Doç. Dr. Derin Işıkören tarafından düzenlenen etkinliğe, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm öğrencileri ile birlikte Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri iştirak etti.

Surlariçi Şehir Müzesi binasında bulunan altı ayrı katta farklı içerikte koleksiyonlar, sanat, kültür, teknoloji kapsamlarında ele alınarak incelendi. Bu koleksiyonlar Kıbrıs’ta oluşturulmuş ilk Hacivat Karagöz tiplemelerinden, Piri Reis’in orijinal Kıbrıs haritalarına – Türki Cumhuriyetlerden gelen sanatçıların dönemsel resim ve heykellerine – Osmanlı orijinal arşiv metinlerinden, büst ve heykellere çeşitlilik, ancak belirli bir kategorizasyon içinde gözlendi. Tarihsel ve kültürel kapsamı içerisinde tartışılarak ele alındı. Ayrıca altı ayrı katın tavanlarında detaylı bir biçimde betimlenmiş olan ve Kıbrıs adasının geçirmiş olduğu tarihi aşamaların öykülendirildiği bezemeler incelendi.

GÜNSEL Sanat Müzesi ise Türk, Kıbrıslı Türk ve Türki Cumhuriyetlerden modern sanat örnekleri veren ressam, heykeltraş ve seramik sanatçılarının eserlerinden örnekler çerçevesinde incelendi. Eser seçkisinin zenginliği ve serginin görsel içeriği dikkat çekti.

Katılımcı öğrenciler Kıbrıs ve Türk sanatı konusunda pek çok örnek görmekle kalmadılar aynı zamanda Kıbrıs tarihi ve kültürü konusunda belge ve eserleri de inceleme imkanı buldular.