Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencileri Kıbrıs Türk Kültür Tarihini inceleme fırsatı buldu

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi, Halkla ilişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğrencileri 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı ilk etkinliğini Lefkoşa Surlariçi’nde bulunan Şehir Müzesi ve Büyük Han’a kültürel bir gezi ile gerçekleştirdi.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kamil Kanipek koordinatörlüğünde gerçekleşen geziye Yrd. Doç. Dr. Pembe Can, Öğr. Gör. Ufuk Altunç, Öğr. Gör. Murat Cem Acaralp, Öğr. Gör. Hüseyin Turan ve bölüm öğrencileri katıldı.

Kültürel gezinin ilk durağı Surlariçi Şehir Müzesi oldu

Kültürel Gezi kapsamında ilk durak Yakın Doğu Üniversitesi tarafından kurulan Lefkoşa Surlariçi Şehir Müzesi oldu. Deneyimli rehber Göknur Danışık eşliğinde gezilen müzede; Yağlı boya, akrilik resimler, özgün baskı, gravür, linolyum, serigrafi, litografi, ağaç baskı resimleri, fotoğraf, heykel, seramik ve nadide eserler, kılıç ve bıçak örnekleri, denizcilik tarihine ışık tutan eserler ve minyatürler, Kıbrıs Türk Milli Tarihine ve kültürüne ait eserlerinden örnekler, Lefkoşa’ya ait kadı sicilleri, Hacivat-Karagöz suretleri, berat, ferman ve 17. Yüzyıldan kalma Osmanlı eserlerinden oluşan üç binden fazla obje  gezilerek tarihçeleri ve hikayeleri hakkında bilgiler alındı.

Dünyada tek olan 10 metre ipek üzerine tükenmez kalem ile işlenmiş eser dikkat çekti

Gezi sırasında müzenin en dikkat çekici eserlerinden birisi de dünyada benzer teknik ve ölçüde yalnız Şehir Müzesinde sergilenen 10 metre uzunluğunda ipek üzerine tükenmez kalem ile işlenmiş Türk Devletleri’nin birlik ve beraberliğini temsil eden eser oldu.

Büyük Han ziyaret edildi

Kültürel gezinin son kısmında Büyük Han ziyaret edildi. Büyük Han’ın tarihçesi ve dokusu hakkında genel bilgi sahibi olan öğrenciler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri olarak yapılan bu gezinin kendileri açısından Lefkoşa’yı daha yakından tanımalarını sağladığını ve Kıbrıs Türk Tarihine ışık tutan eserleri inceleme ve anlama imkânı bulduklarını vurguladılar.