Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nün Gelenekselleşen Öğrenci Projeleri Sergisi açıldı

Öğrencilerin dersler kapsamında Öğretim Elemanları ile birlikte gerçekleştirdikleri uygulama projeleri, İletişim Fakültesi Sergi Salonu’nda izleyici ile buluştu.

Sergide, İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Güngör’ün sorumluluğunda bulunan Bölüm Projesi, Grafik Animasyon I, Grafik Tasarım I, Tipografi ve Çizgi Filmde Sahne Tasarımı derslerinde öğrencilerin mezuniyet projeleri, stop motion animasyon, görsel kimlik tasarımı, tipografik yüzey değerlendirme ve hareketli grafik tasarım çalışmaları yer alırken,  Dr. Bahar Öztürk Güngör’ün sürdürdüğü Temel Sanat Eğitimi, Yaratıcı Atölye, Sürdürülebilir Tasarım dersleri kapsamındaki kolaj tasarımı, yaratıcı billboard tasarımı, kamu spotu temalı afiş tasarımı, geridönüşüm temalı tasarım uygulamaları da izleyici ile buluştu.

Dr. Fuat Boğaç Evren’in Dijital Oyun Tasarımı, Çizgi Film Yapımı I dersleri kapsamında mobil oyun tasarımı ve çizgi film uygulamaları da sergide yer aldı. Öğr. Gör. Hüseyin Aşkaroğlu’nun sürdürdüğü İllüstrasyon ve Yayın Tasarımı dersleri kapsamında ise illüstrasyon çizimleri, gazete ve dergi tasarımları yer alırken, Öğr. Gör. Murat Cem Acaralp’in Sanat İncelemeri dersi kapsamında sanat akımlarını vurgulayan dijtal kolaj çalışamaları izleyici ile buluştu.

İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ayhan Dolunay, başta çalışmalarıyla serginin oluşmasını sağlayan Öğrenciler olmak üzere, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı, Koordinatörü, Öğretim Elemanları ve sergide tüm emeği geçenleri tebrik ederek; başarılı çalışmaların süreceğine dair inancını belirtti.