Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Bayrak Radyo ve Televizyon Kurumu’na Teknik Gezi Düzenlendi

İletişim Fakültesi, Radyo, TV ve Sinema ile Film Yapımı ve Yayıncılık Bölümleri Bayrak Radyo ve Televizyon Kurumu’na teknik gezi düzenlendi.

Gezi kapsamında öğrencilerimiz, BRTK ve yayıncılık çalışmaları hakkında kurum Müdürü Meryem Özkurt’tan ve ekibinden bilgi edinme fırsatı buldular.

İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Dolunay: “Bayrak Radyo ve Televizyon Kurumu, 1963 yılında Bayrak Radyosu’nun ‘Bayrak, Bayrak, Bayrak’ anonsu ile ilk yayınını gerçekleştirmesine dayanan temellerinden günümüze uzanan yayıncılık hayatında, 1983 yılından itibaren kamu yayıncılığı yapmakla görevli kurumumuz olmasının ilerisinde, Kıbrıs Türkü için bir varoluş mücadelesi sembolüdür. Öğrencilerimizin kurumu hem tarihsel açıdan hem de modern yayıncılık olanakları bağlamında tanımasından mutluluk duyuyoruz. Üniversitemizle işbirlikleri çerçevesinde, içerisinde bulunduğumuz dönemde de fakülte öğrencilerimizin stajlarını gerçekleştirmekte olduğu BRTK ve Kurum Müdürü Meryem Özkurt’a teşekkür ederiz”

Radyo, TV ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fevzi Kasap: “Gezinin öğrencilerimiz için son derece yararlı olduğunu söylemek mümkün. Türk ve yabancı öğrencilerimize Kıbrıs’ta milli mücadele açısından radyo ve televizyonun önemi anlatıldı. Bölgelerde kurulan sancak radyoları ve BRT’nin hangi imkansızlıklar içinde kurulduğuna değinildi. Daha sonra  görevliler stüdyoları ve diğer teknik birimleri öğrencilerimize tanıttı.”

Film Yapımı ve Yayıncılık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İzlem Kanlı: “Yakın Doğu Üniversitesi Film Yapımı ve Yayıncılık bölümü öğrencileri 1 Kasım 2021’i yoğun bir etkinlik günü ile geçirdi. Öğrenciler sabah saatlerinde BRTK’nda Kıbrıs’ta yayıncılık tarihi ile ilgili bilgilendirildiler. Öğrencilerimiz aynı zamanda BRTK televizyon ve radyo stüdyolarını gezerek aktif stüdyoların nasıl çalıştığını gözlemledi ve sektörde çalışanlarla tanışıp bilgi alma fırsatı yakaladı.”