Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü gezdi, gördü, deneyimledi, öğrendi

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve TanıtımBölümü öğrencileri, bölüm başkanı Yrd.Doç.Dr. Nuran Öze organizasyonunda akademik eğitimi sahaya taşıyarak, teori ile pratiği bir arada yaşamak için kamış kullanarak müzik aletleri üreten AtelierKabuk’a bir eğitim gezisi gerçekleştirdi. Bölüm hocalarından öğretim görevlisi Ufuk Altunç da geziye eşlik etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Lefkoşa’da Surlariçi Belediye Pazarı (Bandabuliya) içerisinde bulunan “Atelier Kabuk” direktörü Yena Hacışevki kendilerini şu şekilde tanımladı:

“Biz atölyemizde el yapımı flütler yapıyoruz, flütlerimizin her biri kendine özgü bir desene ve nota düzenine sahiptir. Geleneksel flütlerin yanı sıra, çeşitli üfleme stillerine sahip deneysel flütler de üretilmektedir. Bu flütlerin bazılarına aşk flütü adını verdik. Kolye şeklinde boyuna asılarak taşınabilir flütlerimiz de mevcuttur. Aşk flütü’nü çalarken empati kurmayı, anlayış geliştirmeyi, dinlemenin önemini, uyumu, cesaretli olmayı, adaptasyonu, sabrı, saygıyı, disiplini, konstantrasyonu, koordinasyonu ve kişisel alanı korumayı öğretmeye çalışıyoruz” dedi.

Geleceğin iletişimcileri teoride öğrendikleri bilgilerini hayat içerisinde nasıl harmanlayacakları ve yaşamlarına nasıl yansıtacakları ile ilgi harika bir deneyim yaşadılar. Atelier Kabuk’un sahibi Yena Hacışevki, nezih ve huzur verici bir atmosfere sahip olan işletmesinde el emeği ile ürettikleri harika ürünleri ve müzik ile iletişimi birleştirdiği felsefesini öğrencilerle paylaştı.

Yrd. Doç. Dr. Nuran Öze “Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü olarak Atelier Kabuk’a“İletişim ve Müzik” temalı gerçekleştirdiğimiz eğitim gezimizden çok keyif aldığımız, eğlenirken öğrendiğimiz, ufkumuzu açtığımız doğrudur! Göz teması ve fiziksel temasın kişiler arası ilişkilerdeki öneminin hatırlatıldığı uygulamalı etkinlikte, kişisel alan, bireysellik, birliktelik ve senkronizasyonun değeri irdelendi. Müzik ile iletişimin yeniden kurulmasını ve ilişkileri beslemesi anlamındaki etkisi inanılmazdı” dedi.

Farklı zaman dilimlerinde iletişim ve kişisel gelişim konularında gerçekleştirdikleri etkinliklerin de her biri kendine özgü desene ve nota düzenine sahip, farklı üfleme stilleri olan hatta boynunuza kolye olarak dahi asabileceğiniz el yapımı flütleri ile müziğin ahengini iletişimin birleştirici ruhuyla eşleştirerek kişiler arasında koordinasyon ve denge yaratma çalışması ile öğrencileri büyüledi.