Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Elemanları Covid-19 Sergisi

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı bölümü Öğretim Elemanları tarafından Covid-19 temalı çevrimiçi sergi açıldı.

Sergide; Yrd. Doç. Dr. Savaş Güngör, Öğr. Gör. Gazi Yüksel, Öğr. Gör. Hüseyin Aşkaroğlu ve Öğr. Gör. Zeynep Alkan’ın eserleri yer almıştır.

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Karahasan sergi kapsamında aşağıda yer alan açıklamaları ifade etmiştir. 2020’nin ilk aylarından beri, deyim yerindeyse, dünyayı kasıp kavuran ve bugüne değin üç milyondan kişinin hayatını kaybetmesine yola açan koronavirüsü, diğer adıyla Covid-19 salgını hâlâ devam ediyor. Pandemi dolayısıyla, sadece eğitim alanında değil, hayatın her alanında önemli değişikliklere gitmek zorunda kaldık. Buna en görünür örnek olarak hayatın dijitalleşmesi sürecindeki hızlanmayı göstermek mümkün. Hayatımıza yeni giren sözcüklerden birisi olan “sosyal mesafe” ile birlikte, salgın öncesi alışagelmiş olduğumuz şekilde sergiler, açılışlar düzenlemekten çok, etkinlikleri dijital ortam üzerinden gerçekleştirmek, kamu sağlığı açısından son derece önemli bir kazanım olarak görülmekte.

Tüm bunların ışığında, Bölümümüzdeki öğretim elemanlarımız Covid-19 pandemisi üzerine gerçekleştirmekte oldukları bu sergi ile, yaratıcılıklarıyla bizleri bu konularda düşündürmeye çağırıyor.

Çalışmaların hepimize Covid-19 salgını ve zorunlu olarak dikkat etmemiz gereken hususlara yaratıcı bir bakış açısı sağlaması ümidiyle…

Yrd. Doç. Dr. Savaş Güngör

Öğr. Gör. Gazi Yüksel