22 Mart Dünya Su Günü Temalı Afiş Sergisi açıldı

Dünya Su Günü her yıl 22 Mart’ta su kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve bu kaynakların sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak maksadıyla kutlanıyor.

Dünya Su Günü ile ilgili ilk öneri 1992 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Kalkınma Konferansı’nda yapıldı. 22 Mart 1993’te Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 22 Mart tarihinin Dünya Su Günü ilan edilmesiyle birlikte her yıl dünya çapında kutlanmaya başlandı.

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı bölümü tarafından 22 Mart Dünya Su Günü temalı afiş sergisi açıldı. Sergiye Yrd. Doç Dr. Savaş Güngör, Yrd. Doç. Dr. Derin Işıkören, Dr. Bahar Öztürk Güngör, Öğr. Gör. Hüseyin Aşkaroğlu ve Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğrencileri afiş çalışmaları ile katıldı. Afiş sergisinde suyun önemine yer verilerek halkın bilinçlenmesi amaçlandı.

İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ayhan Dolunay: Doğal kaynakların doğru ve verimli kullanımının önemine vurgu yaparken; mevcut ve oluşabilecek oluşabilecek risklere karşı önlemlerin alınması gerekliliğini vurguladı. Doç. Dr. Dolunay: “Farkındalık yaratmaya yönelik etkinlik için bölüm öğretim elemanlarımı ve sevgili öğrencilerimizi kutluyorum”.

Birleşmiş Milletlerin 17 kalkınma hedefi arasında yer alan temiz su ve sanitasyon başlığı ile uyumlu etkinlik, halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşti.