Gazi Yüksel 9. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali’nde KKTC’yi Temsil Etti

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Meslek Yüksek Okulu Bölüm Başkanı Gazi Yüksel “Yerel Sanatlar” adlı sergisi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliğiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkısıyla 9. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali’nde (Bursa FotoFest) yer aldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, “Hava-Su-Toprak…Doğaya Dönüş” temasıyla gerçekleştirilen ve 16 ülkeden 230 fotoğraf sanatçısının katıldığı festivale “Yerel Sanatlar” adlı fotoğraf çalışmalarıyla katılan Gazi Yüksel’in 12 fotoğrafı sergilendi. Yerküreyi büyük bir tuvale benzeten Yüksel, sergide yer alan fotoğraflarında doğanın tuval üzerinde kendi enstrümanlarıyla yarattığı görünümlerin tanıklığını yaptığına dikkat çekti.

12 ülkeden 230 fotoğrafçının katılımıyla gerçekleşen etkinliğin açılışında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da hazır bulundu. Türkiye’de düzenlenen en büyük fotoğraf organizasyonu olan Bursa Foto Fest’te, Türkiye’nin dört bir yanından fotoğraf sanatçılarının yanında, Rusya’dan Amerika’ya, Hindistan’dan Uruguay’a, İtalya’dan Meksika, Brezilya’ya kadar fotoğrafçılar çalışmalarıyla renk kattı.