YDÜ İletişim Fakültesi’nin açılış dersi Hıfzı Topuz belgeseli ile yapılıyor

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin 2020-2021 Akademik Yılı’nın açılış dersi, İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) Genel Sekreteri Füsun Özbilgen’in katılımıyla 5 Ekim Pazartesi günü saat 11.00’de çevrimiçi olarak yapılacak. Açılış dersinde iletişim duayeni Hıfzı Topuz ile yapılan söyleşilerden oluşan “Hıfzı Topuz ile ‘İletişim’ Üzerine” belgeselinin ilk gösterimi de gerçekleştirilecek.

YDÜ İletişim Fakültesi tarafından İLAD’ın işbirliği ile hazırlanan belgeselde, özgür iletişimin küresel çapta yerleşmesi için Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO’da uzun yıllar önemli çalışmalar yapan gazeteci yazar Hıfzı Topuz, deneyim ve görüşlerini anlattı. Gazetecilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayça Demet Atay’ın proje yönetmenliğinde hayata geçirilen çalışma kapsamında, İletişim Fakültesi’nin beş öğretim elemanı, Topuz ile altı ayrı temada video röportajlar gerçekleştirdi. YDÜ kampüsünde yapılan röportajlarda, Yrd. Doç. Dr. Ayça Demet Atay “MacBride Komisyonu’nun Öyküsü” ve “Kitle İletişim Politikaları”, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Özejder “İletişim Özgürlüğü”, Yrd. Doç. Dr. Naile Berberoğlu “Kitle İletişimi ve Toplum”, Yrd. Doç. Dr. Nuran Öze “Dünden Bugüne İletişim Eğitimi” ve İletişim Uzmanı Ufuk Altunç “Gazetecilik Mesleğinin Dönüşümü” konularında, Hıfzı Topuz’un engin deneyim ve birikimini kayıt altına aldılar.

Belgeselin ilk gösterimi ve 2020-2021 Akademik Yılı Açılış Dersi ile ilgili kayıtlara https://www.youtube.com/watch?v=5NNxYZnGZxc adresinden erişilebilir.